Identificatie en registratie katten


Vanaf 1 november 2017 is er een nieuwe wetgeving met betrekking tot identificatie en registratie van katten van kracht. Hierdoor moeten vanaf 1 november 2017 alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit bekent dat alle katten, voor de leeftijd van 12 weken en in elk geval voor verhandeling, moeten geïdentificeerd zijn en geregistreerd moeten worden in de centrale databank CatID.
Onder verhandelen wordt niet enkel de verkoop, maar ook het 'gratis weggeven' verstaan. In geval van verhandelen moeten katten ook steeds verplicht gesteriliseerd/gecastreerd zijn!

En alle andere katten?

Als je kat op 1 november ouder is dan 12 weken, moet ze wettelijk gezien niet verplicht geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Voor het dier en voor jou is het natuurlijk beter als ze wel gechipt en geregistreerd is. Als ze verloren zou lopen, wordt ze sneller terug herenigd met jou.
Indien jouw kat reeds werd geregisteerd voor 1 november 2017, zou een nieuwe registratie in de nieuwe database niet nodig zijn. Voorlopig is nog niet duidelijk welke gegevens zullen worden overgenomen in de nieuwe database Catid.

Een overzicht: